Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

úterý 2. ledna 2018

Řeč čísel: MS do dvaceti let - před utkáním s Finskem jako jamajský bob?

Už dnes v podvečer česká reprezentace do dvaceti let nastoupí do svého čtvrtfinálového zápasu proti hokejistům Suomi a fanoušci cítí šance na postup. Jaká je ale jejich podoba ve stínu čísel?
Všechny týmy mají na šampionátu za sebou čtyři utkání, jež nám přinesly nějaké dílčí úspěchy a také nezdary. Když jsme nastupovali do duelu se silným Švédskem, hned jsem si při pohledu na české hráče vzpomněl na onu melodii z filmu Kokosy na sněhu. Když šli naši mladíci na led, v duchu jsem slyšel tu slavnou píseň „Někteří lidi nevěří, že jamajský bob zvítězí.“ Možná trochu nefér, ale za favority na medaili nás nepovažuji, nicméně bych rád, kdybychom překvapili a vybojovali ji. Proč v to nevěřit?


V čem jsou oba dobří?
Pro český tým zatím hovoří velmi úspěšné přesilové hry. Odehráli jsme jich třináct a vytěžili z nich šest branek, tedy třetinu všech vstřelených. S úspěšností 46,15 % využitých početních převah se Češi řadí na druhé místo (hned za Kanadu). Tohohle by se Finové rozhodně měli bát.
Čeho bychom se měli obávat my, je finská umírněnost. Seveřané jsou třetím nejdisciplinovanějším ze všech. V zápase stráví v oslabení průměrně 6,5 minuty (Češi téměř celou třetinu).

Co komu nejde?
U Čechů je to rozhodně ona hra fair play. Není příhodné, když jeden z nejlepších týmů na přesilové hry narazí proti tomu poctivému – to bude rozhodně naše nevýhoda. A pokud se necháme vylučovat jako doposud (téměř 18 minut v oslabení v průměru na zápas je strašně moc), bude Finům asi stačit na nějaký ten gól i ne příliš chvalná úspěšnost přesilových her, která je třetí nejhorší na turnaji, 15,79 %. Když vezmeme v úvahu i to, že máme na šampionátu druhou nejhorší hru v oslabení a jednu z nejhorších obran, není se o čem bavit.

Co se Finů týče, ani jejich obrana není žádná koncertní – úspěšnost pouhých 88,24 % (Češi 88 %). Ani v útoku Suomi příliš nezáří – gólem zakončí jen 9,62 % svých střel (Češi 12,16 %).
V tomto duchu je rozhodně dobře, že proti nám nestojí Kanada nebo USA. Jak už ale turnaj ukázal, i mistr tesař se někdy utne (Spojené státy byly sraženy Slovenskem). Tak určitě uvidíme. Někteří lidi nevěří, že…


Teď už ale zvu ke stažení nějaké z mých e-knih : )



Žádné komentáře:

Okomentovat