Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

středa 1. května 2019

Řeč čísel MS 2019 – Malý návrat velkého šampióna – Velká Británie


O Velké Británii se mi píše docela těžko, protože i přes to, že patří mezi držitele zlaté olympijské medaile z roku 1936, už to není tradiční hokejová země a mezi elitou se objevila naposledy v roce 1994, na mistrovství v Itálii, po kterém zase ale sestoupila. Pojďme se tedy podívat na to, co Spojené království hrálo a jak.
Tabulka z jejich poslední akce, MS divize "B"; zdroj www.iihf.com




Za rok 2018 je Velká Británie de-facto sedmnáctá, což se dá jednoduše vysvětlit. V elitní skupině mistrovství hrálo šestnáct týmů, v divizi níže byli Britové těmi nejlepšími. Cesta Britů na slovenské mistrovství nebyla vůbec jednoduchá; vedla přes Poláky, Slovince, Maďary, Kazachstán a dokonce i Italy, kteří postoupili z druhé příčky. V pěti odehraných zápasech vstřelili šestnáct branek, patnáct naopak inkasovali. 

Třikrát se radovali z vítězství, jednou pak ještě po samostatných nájezdech v Budapešti proti domácím Maďarům. Jednou ale dostali tvrdý nářez, a právě proto je jejich skóre tak nevýrazné. Nad Brity si smlsnul Kazachstán (1:6), kterému postup mezi nejlepší celky unikl jen kvůli horšímu vzájemnému zápasu s Itálií… Letos tento tým čeká velký comeback, a pokud vydrží u své bojovnosti, nemusí sestoupit…

Rozpis zápasů; zdroj www.iihf.com


Našli jste v tomto článku chybu ve statistikách nebo v grafu? Napište mi přes kontaktní formulář.




Stahujte e-knihu, která vás zavede do tajů hokejových šampionátů



 

Žádné komentáře:

Okomentovat