Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

čtvrtek 22. září 2016

Pokémoni: Trochu průvodci, trochu příšerky



 Netuším, jestli vám něco říká Magmar, Pidgeot, Bubasaur nebo Frenštát pod Radhoštěm. První tři pojmy jsou v Pokébalech, to poslední v Beskydech na Moravě.
„Frajeři, zase podlehli nějakému boomu a teď nahánějí barevné příšerky,“ smál jsem se, když jsem zaslechl o nějaké hře Pokémon GO. Nedávno jsem se procházel v dešti, abych nachodil nějaký ten kilometřík a vylíhlo se mi tak vajíčko s novým Pokémonem. Ano, taky jsem byl lapen do této sítě.
Frenštát pod Radhoštěm město - vlaková zastávka i PokeStop


Hra je natolik populární, že se samozřejmě dostává do hledáčku kritiků, kteří novinku, při které je třeba chodit po venku, odsuzují. Dá se k tomu říci jedno – Pokémon GO je jediná virtuální zábava, díky které je třeba se skutečně hýbat. Až do chvíle vydání Pokémon GO byla pro počítačové hráče vrcholem jen změna posedu v křesle nebo lehká atletika v dráze na onu místnost (pokud běžíte až na poslední chvíli, aby vám neuniklo to nejpodstatnější zrovna hraného levelu).
 
Co se mi na Pokémon GO líbí, je to, že tzv. PokéStopy bývají na místech, jež jsou něčím zajímavé nebo významné – památník obětem první světové války, socha Panny Marie anebo třeba napodobenina hlavy básníka Josefa Kaluse z Frenštátu pod Radhoštěm. Jo mimochodem, díky hře Pokémon GO vím, jak má památka básníka, našeho rodáka, vypadat, protože v reálu na místě jaksi chybí…