Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

neděle 2. října 2016

Černý nájemce na našem balkóně. Ještě chvíli a budeme po něm chtít činži




Postávám si na balkóně, pohnu hlavou a nad prádelními šňůrami spatřím nějakou tmavou kuličku. V noční tmě jsem nebyl schopen říct, o co se jedná. Myslel jsem, že jde o vosí hnízdo. Vzal jsem baterku a spatřím peří. Po chvíli i jedno oko nasměrované na mne. Netrvalo dlouho, než odletěl. Několik dnů se k nám to „vosí hnízdo“ vracelo, lekalo se a odlétalo. Dnes i včera jsem si říkal, jestli zase nepřiletěl. Ve snaze nebýt hlučný otevírám balkón a ten pták k nám zase dorazil přespat… Je trochu vtipné, že mladému tulákovi už peníze nedávám – dal jsem jednou, podruhé jsem odmítl. Místní fabriky se přetahují o lidi a někteří o práci stejně nezakopnou, byť se v tom možná mýlím. A kdyby náhodou o robotu zakopli, rychle zvednou kotvy a jako splašené ptáče odletí za hory. Někdy si říkám, že se ke zvířatům chovám lépe než k některým lidem. A budiž důkazem, že opeřenci, který se pravidelně odevzdává svým ptačím snům nad našimi prádelními šňůrami, jsme nachystali i zrní – jeho snídaně…
 

Líbil se Vám tento článek? Sdílejte jej, prosím. Pomozte mi získat více pravidelných čtenářů…
Co to je vlastně za druh? Jak se tak dívám, korela nebo andulka to nebude…
 

13 komentářů:

  1. Vypadá trochu jako opilý budníček, ale tato fotka nepostačí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak ho moc nasvítíte bleskem, lekne se a odletí. Takových zkušeností už je více. Snažíme se ho nevyplašit, pak přespí až do rána :D

      Vymazat
  2. Ten tedy vypadá. Spléct si ptáčka s vosím úlem? No to je ostuda :D chápu, že v té tmě to nikdy nejde dosatatečně poznat :) Musí to být nějaký vrabčáček.
    My máme zase nájemkyni na zahradě, černo-hnědou kočičku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šedivá kulička ve tmě... Spíše vidíte jen obrys. Ale jo, měl bych se stydět :D Kočička je toulavá nebo sousedova :-) ?

      Vymazat
  3. Miluju ptačí zpěv, vůbec mi nevadí, když po ránu zpívají v létě ptáčci. Takového podnájemníka bych si vážila a byla bych ráda, když by mi tam zpíval.:-) Je moc fajn, že jsi ho nakrmil, dobrý skutek se ti vrátí, neboj!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. On od nás nic nechce. Zrní se ani nedotkl, o rohlík taky nestojí. Takovou návštěvu bych bral často :D

      Vymazat
  4. Krásné, k nám zase létají hrdličky... ptačí zpěv je o hodně lepší než tůrování motoru - také nerozeznám kvůli špatnému oku, ale na vrabčáka je to velké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Nerozeznám" jste můj člověk :-) Raději tůrování motoru než padající odpadky do popelářského vozu :)

      Vymazat
  5. Podle mě je to nějaká sýkorka, šupni jí na snídani i kousek jablíčka.
    Měl jsi dobrý nápad dát komentář s pochvalou ke mně - může se ti zvýšit návštěvnost, protože tě zatím nikdo moc nezná. A neprudíš, píšeš příjemně o milých věcech, ptáčci vždycky zaberou ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jablíčko vyzkouším :-) A pochvala byla upřímná. Poslední dobou se mi lépe čtou blogy skutečných lidí než zprávy :D

      Ale děkuji

      Vymazat
  6. Krásně ses postaral o ptáčka, to tě šlechtí. A že máš ještě málo čtenářů? Budeš-li psát pěkně, brzy se ti budeme všichni vracet.

    OdpovědětVymazat