Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

neděle 19. března 2017

Přelomu předchází netradiční myšlenka

Svět je protkaný pavučinou nápadů, které nás lapí na každém kroku. Když hledáte nějaké řešení, obvykle narazíte na několik možných alternativ – jak přestavět malý byt, aby v něm bylo více místa – jak zajistit vytápění naší chalupy – anebo, dejme tomu, smíme se bavit o docela menších věcech, jejichž dnešní úspěch závisí na první, netradiční myšlence – přijít s něčím, co tady ještě není… Nebo se prostě postavit k věcem jinak. Podle svého.



Nemusíme přeplouvat velkou louži, nemusíme dokonce ani překračovat hranice naší krásné vlasti – teda možná trošku ano, ale nedostaneme se dále než na Slovensko. Vždyť Česká republika a Slovensko jsou dvě země plné kreativních lidí, kteří na svém nápadu vybudovali něco neobvyklého a úspěšného. Tak například poštovní úředník Jan Sedláček vybudoval firmu Gumex, která se zrodila v pronajaté garáži, dnes už má jen na území ČR obrat vysoko nad čtvrt miliardy korun. Stanislav Bernard vdechl novou, podstatně lepší, pověst zaprášenému a zbitému pivovaru, jehož pivo kdysi nechtěl nikdo použít ani na propláchnutí záchodové mísy… Jakou roli v těchto příbězích hraje jakýsi Lukáš Práža? Možná nevybudoval obří firmu a nepřistávají mu na účtu miliony, ale jeho touha jej s úspěšnějšími spojuje - z poměrně otřepané myšlenky – něčeho dosáhnout – vykřesal fungující fotbalový časopis Fotbal netradičně ( www.casopisfotbalnetradicne.cz ).
V čem je časopis netradiční? V čem se vyjímá jako klenot nad ostatními svého druhu? Ano, je to sice můj subjektivní dojem, ale osobně bych řekl, že nadšením. Nadšením, které koluje mezi dvaceti lidmi, jejichž průměrný věk není ani dvaadvacet, k fotbalovým analýzám. Skupina mladých jedinců si to dělá po svém, bez povinností psát o takovém či makovém. Nemyslím si, že tak moc cílí na své čtenáře, co by na trh. Spíše si to dělají, jak prostě chtějí…
Online časopis Fotbal netradičně se zaobírá čtyřmi nejrespektovanějšími ligami starého kontinentu; anglickou, španělskou, německou a italskou – tedy především těmito TOP4. Ve svých pravidelných článcích přinášejí zajímavosti a glosy různých událostí, o kterých se mluví. Proč Německo nemůže přijít na jméno klubu z Lipska? Proč malý klub s malým rozpočtem hraje ve Španělsku velké divadlo?

Musím říci, že mne práce pana Práži a jeho týmu velice příjemně překvapila a jako fotbalový fanoušek rozhodně mohu čerpat i z jejich postřehů. I klidně více, než ze „zajetých“ médií… Navštivte stránky časopisu.

----------------------------------------


Nebo si přečti více článků na téma sport.
> Taky můžeš zavítat na mou stránku na Facebooku.

1 komentář: