Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

neděle 12. března 2017

Vyhodit slepé zvíře na ulici? Žádný problém

Pochody lidské mysli se u každého z nás značně liší. I když řada z nás ctí morální pravidla, přesvědčujeme se o tom, že ne vždy se někteří jedinci snaží o to, aby druhým neubližoval. V našem morálním kreditu by nemělo chybět něco jako „nezpůsobuj bolest druhým.“ Ačkoliv víme, že opak není tak úplně v pořádku, chodí mezi námi takoví, kterým to je celkem jedno, vždyť z cizího krev neteče. Své o tom ví i Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Ten v nedávné minulosti řešil zvláště závažnou kauzu…



Smutnou hrdinkou našeho příběhu, který popisuje přímo Moravskoslezskýspolek na ochranu zvířat na své Facebook stránce, je fenka německého ovčáka Twiggy. Tož tak si představte, že vašeho čtyřnohého mazlíčka už nepotřebujete. Není nic lepšího, než jej prostě vyhodit z domova a o jeho osud už se dále nezajímat. U dotyčných zjevně neplatí rčení, že venku může být počasí, do kterého by „ani psa nevyhnal.“ Mrazivý únor budiž toho důkazem. A fenka samotná? Slepá k tomu…
Fenečka narážela do stěn kravína, byla podvyživená, nemocná. Její zbloudilé dobrodružství, ve kterém bojovala o přežití, trval celý týden – občané obce o tom bohužel věděli. „Nikdo nic neudělal. Až jedna slečna ji vyfotila, dala na fb a žádala internetový svět o pomoc,“ popisuje spolek na ochranu zvířat, jehož jsem členem i já.
Veterinární péče, kterou jí občanské sdružení zajistilo, bičovala částku 19 000,- - a bavíme se o pouhém jednom týdnu. Bohužel byla u fenky zjištěna velmi těžká cukrovka, takže Twiggy potřebuje inzulín. „V životě tak vysoké hodnoty u psa ještě neviděl,“ poznamenal veterinář hladinu cukru v krvi zvířete. Slepá fenečka má navíc ještě šanci, že alespoň částečně získá zpět zrak, což je velmi pozitivní zpráva, která Moravskoslezský spolek musí určitě hřát u srdíčka.

Twiggy je nyní v péči organizace Německý ovčák v nouzi, z.s., nicméně jak sami vidíte, náklady na její záchranu jsou velmi vysoké, a proto Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat prosí o jakoukoliv částku, která by tomuto zvířeti pomohla. Nutno dodat, že spolek má vlastní transparentní účet, jehož pohyby můžete sledovat na tomto odkazu. Peníze pro organizaci Německý ovčák v nouzi můžete poslat přes náš Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat a použít níže uvedený variabilní symbol (Německý ovčák v nouzi ještě nemá zřízený účet).

Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat
Bankovní spojení (transparentní účet): 2601019371 / 2010
Pro příspěvek našemu spolku použijte variabilní symbol: 22017
Pokud si přejete přeposlat peníze organizaci Německý ovčák v nouzi, použijte symbol: 32017 (tím pomůžete i Twiggy)

Sám jsem po dopsání tohoto článku odeslal 150,-

A jaká vlastně Twiggy je? Myslím, že vše vystihuje následující video