Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

pondělí 22. dubna 2019

Řeč čísel MS 2019 – Dovede Rakušany k záchraně jejich slušnost?

Země Arnolda Schwarzeneggera, Komisaře Rexe či snad Wolfganga Amadeuse Mozarta. Rakousko je ale v hokejových končinách známe též jako domovskou zemí mezinárodní hokejové ligy Ebel. S čím přicestuje na mistrovství světa konaném na Slovensku? Na posledním turnaji v Dánsku byli Rakušané těmi nejhoršími, co si zajistili účast v dalším ročníku a historicky objíždějí šampionáty elitních skupin spíše jako abstinenti svátečně zacházejí do hospod. Léta 2000 – 2005, kdy byli tradičními účastníky, jsou již dávno pryč a ani rok stará zkušenost příliš přesvědčení a nadějí svým hokejovým fanouškům bohužel nepřináší. Bude to zase boj o záchranu? Možná ano.






Rakušané před rokem v Dánsku měli poměrně slabou účinnost střelby – jejich průměr vstřelených branek byl pouze 1,86% na zápas a na každou z nich vypotřebovali 12,62 střel. Když vezmeme v úvahu počtu střeleckých pokusů Rakušanů za zápas (23,43), prakticky se nám necelé dva vstřelené góly ze šampionátu v Dánsku i potvrzuje. Něco výjimečného se však dělo v rakouském týmu co se týče přesilových her. Od roku 2000 předvedli patrně nejlepší hry v početních výhodách, tedy pokud se bavíme o dánské akci; úspěšnost 23,81% a sedmé místo v této disciplíně, čímž předehnali kromě Kanady (23,53%) i Českou republiku (22,58%) – tu ovšem předehnal leckdo a v lecčem. 

Bohužel pokud tým není úspěšný v obraně, kde Rakušané dlouhodobě patří k těm nejhorším, byť vloni se jim dařilo lépe, pořád jsou se svými 88,49% úspěšností zásahů více v tom výkonnostním suterénu, ze kterého se těžko šplhá nahoru. Jak bylo řečeno i v mé knížce Řeč čísel z hokejových mistrovství světa (odkaz na stažení níže), vyhrává ten, kdo má vzadu pevnější zámky. Dále ale jsou Rakušané – a to už dva jejich turnaje v „A“ skupině za sebou, což je v jejich případech 2015 a 2018 velmi disciplinovaní. Zatímco v Dánsku 2018 byli 12. nejtrestanějším týmem, což v překladu znamená pátým nejslušnějším (průměr trestných minut přes 7 za zápas), v Česku 2015 byli dokonce druhým nejslušnějším – se stejným číslem. Pokud se jim tohle podaří zopakovat, bude výprava za záchranou nasměrována správně.


Rozpis zápasů; zdroj www.iihf.com


Našli jste v tomto článku chybu ve statistikách nebo v grafu? Napište mi přes kontaktní formulář.




Stahujte e-knihu, která vás zavede do tajů hokejových šampionátů


Žádné komentáře:

Okomentovat