Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

úterý 23. dubna 2019

Řeč čísel MS 2019 – Švýcarsko: Skoro na vrchol a zpět

Jestli je někdo za poslední roky skokanem a udělal v reprezentaci výsledkově žádané kroky, jsou to jednoznačně Švýcaři. Tento tým, kdysi jen doplňující velkou šestku či sedmičku ve čtvrtfinálových duelech se zatarasenou cestou do semifinále, už byl dvakrát od roku 2013 ve finále. Ano, Švýcaři již sbírají medaile, byť každý druhý šampionát bývají nejlépe desátí. Nevěříte? Na turnaji ve Finsku a Švédsku 2012 byli jedenáctí, o dva roky později v Bělorusku desátí a v Rusku 2016 opět jedenáctí. Po dobrém výsledku obvykle přichází tvrdý pád a zdá se z velké výšky
 



Co obrana? Na mistrovství 2017 v Německu a Francii skvělá – páté místo, úspěšnost 91, 79% a o rok později ještě skvělejší – čtvrté místo, i když s menší úspěšností (91, 55%). Dlouhodobě se Švýcaři šplhají nahoru, už nejsou těmi, kteří mohou giganty jen prohánět, oni už je dokonce porážejí a to i v těch zápasech vyřazovacích. Co předvedou na Slovensku? Uvidíme.





Co se střelecké efektivity Švýcarů týče, před rokem v Dánsku měli úspešnost střelby 11,15% a na každou z branek „vypotřebovali“ ani ne devět pokusů. Navíc dokázali skórovat v průměru 3,3 krát proti každému, což není vůbec špatné. V minulosti to bylo u nich od roku 2000 lepší jen ve Švédsku a Finsku 2013, kdy byl jejich průměr dokonce 3,5 branek na zápas. I tam z toho nakonec bylo stříbro. V Dánsku Švýcaři rovněž oslňovali přesilovými hrami, ve kterých byli třetí s úspěšností 33,33%. Když vezmeme v úvahu, že to bylo Švýcarsko, které v přesilovkách rok zpátky strávilo jen lehce přes pět minut na zápas, je to velmi pěkné číslo dokazující jeho sílu a houževnatost.


Rozpis zápasů; zdroj www.iihf.com


Našli jste v tomto článku chybu ve statistikách nebo v grafu? Napište mi přes kontaktní formulář.




Stahujte e-knihu, která vás zavede do tajů hokejových šampionátů


 

Žádné komentáře:

Okomentovat