Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

sobota 15. února 2020

Český hokejový tým si na mistrovství světa pomůže Hakou a chce alespoň zlato!

Už je to deset let, co český národní tým naposledy získal na mistrovství světa v ledním hokeji zlatou medaili. V roce 2020 se Český svaz ledního hokeje dohodl, že další triumf vybojují na šampionátu v roce 2020 ve Švýcarsku. Podle svazu cesta na světový trůn není vůbec jednoduchá, ačkoliv se může zdát, že o tom rozhodují samí hokejisté na ledě, někdo jim musí připravit podrobný plán. Například říct, kdo dá v které minutě gól a jakým výsledkem vyhrajeme. Na to svaz v posledních letech neměl čas, protože řešil daleko naléhavější věci.
Podle našich informací nebudou Češi dodávat na mistrovství světa jen puky, ale nově také led


Například dresy

„Vymazali jsme z našich dresů moravskou i slezskou orlici čistě proto, abychom dali jasně najevo, kdo to tady řídí a kdo tomu šéfuje,“ odpověděl pro týdeník Mladá fronta včera šéf hokejového svazu Tomáš King. Někteří hokejoví experti, v čele například s Romanem Šebrlem či Jiřinou Bohdalovou, tvrdí, že vlastně ani on lev není moc lvem, ale že spíše připomíná něco jiného. Někdo říká, že se logo lva na dresech nápadně podobá znaku, který na svých vozech má společnost Scania.
„Nesmysl. Nevím, kde jste to sebrali. Že nás Scania sponzoruje, ještě neznamená, že si na dresy vlepíme její znak,“ odmítá King. Ano, dejme tomu, že se jedná o nepodložené spekulace nezakládající se na pravdě. Vždyť samotné dresy stály pakatel (pouze půl milionu) a svaz zaměstnal na pouhý rok. Navíc, podobným směrem se vydala třeba i hokejová Francie…
Čeští hokejisté při tréninku tance Haka

Dorostenecká liga…

Geniální tah, při kterém svaz vyloučil mimo jiné tým, který patřil k nadprůměru a neměl daleko od medaile. „Nemají hokejovou akademii. Možná jsou dobří, ale u nás prostě hrát nebudou,“ tvrdí King. Zejména moravské kluby se tak v kauze obrátily na civilní soud. Svaz dostal pokutu, která je už v milionech. „Řekl jsem, že u nás hrát nebudou!“ opakuje King. V moravských hospodách se i hned začalo mluvit o poškozování moravských zemských zájmů. Oficiální prohlášení například vydal i jeden non-stop klub z malé vesnice na Zlínsku: „Nabral bych je vidlemi. Hokejový svaz vyškrtl náš znak a pak vyřazuje i moravské kluby z juniorské ligy.“ Pan Jiří Štamgast navíc připomíná, že liga měla být podle soudního rozhodnutí odložena, nicméně hraje se dál, jen pod názvem jakéhosi poháru. Právě za to dostává český svaz opakovaně pokuty, které se postupně zvyšují. „Jsou to peníze pro juniory, pak se nedivte, že na mládež nejsou peníze, když si je stát od nás bere,“ brání dorosteneckou soutěž její šéf František Nedospělý.

Čínská hokejová reprezentace ve druhé lize

Čínští hokejisté byli zapracování do třetí nejvyšší české soutěže, aby zde dostali šanci připravovat se na domácí zimní olympijské hry. Je třeba objektivně říci, že čínský národní tým již učinil velký posun kupředu – v době, kdy naši odborníci psali tento článek, Čína u nás odehrála třicet zápasů, z toho jeden prohrála až v prodloužení. Dvacet devět proher je bohužel jistou kaňkou. Nicméně celá soutěž je přítomností čínských draků ve druhé lize (třetí nejvyšší v ČR) velice zatraktivněna. Kam Čína přijede, tam padá hodně gólů. Vždyť průměrně v každém klání inkasují 9,6 branek a diváci góly milují, takže atraktivita bez pochyby vzrostla… A o to přece jde.
Hokejový svaz zpřísnil kritéria pro výběr rozhodčích

A nyní horká novinka

Podle důvěryhodného zdroje z jedné zapadlé sázkové kanceláře z Mostu bude český národní tým na mistrovství světa ve Švýcarsku před každým zápasem předvádět legendární tanec Haka, jako jej ukazuje před každým duelem třeba ragbyový tým Nového Zélandu, či před svými vystoupeními i Jaromír Soukup. „My se rozhodli, že na příští mistrovství světa chceme minimálně zlato a uděláme všechno proto, abychom jej získali! Soupeři se nás budou bát, jen co vstoupíme na led!“ ujišťuje trenér národního týmu Miloš Říha, který v rámci promyšlené koncepce Českého svazu ledního hokeje bude i přes spokojenost s jeho prací vystřídán…

Tento článek je i přes některé pravdivé informace jen ironie a rozhodně by neměl být použit jako zdroj pro seriózní debatu.