Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

středa 1. dubna 2020

Alkoholový vlak nám uniká, varují přední čeští pijáci

A není to jen fráze, která má pouze vyděsit. Na tom se ostatně shodnou šéfové pivovarů i ministr pro místní rozvoj alkoholismu Jan Vypil, podle nějž čeští rodiče dělají zásadní chybu – neučí své děti od malička pít.
Uznávaný český alkoholik hodnotí své dosavadní úspěchy



„Češi vždy patřili mezi alkoholové velmoci. Svět z našeho pití měl vždycky respekt. Dneska se tento sport hodně podceňuje a naše výsledky na mezinárodním poli už nejsou tak jednoznačné,“ tvrdí Vypil. I když česká mládež patří k těm nejpodporovanějším, co se alkoholu týče, v takové Litvě šli kupředu litrovými kroky.

Moře sice nemáme, pít ale umíme

„Před pěti lety byla Litva ve spotřebě alkoholu na osmém místě, nyní je první. Ukazuje to na jasný koncept, kterým tato země prošla,“ doplňuje Igor Panák z asociace Abstinenty v ČR nechceme. Česká republika se už řadu let drží na top místech ve spotřebě alkoholu, a jak avizovali i někteří politici, za střízliva se zkrátka dobrá rozhodnutí dělat nedají. Respektive v opilectví se nezdají být tak špatná, a jak některé ať už bývalé či současné politické figury tvrdí, politika je o nejméně špatných rozhodnutích. A ty je lepši si na druhý den nepamatovat.

Momentka z jednoho českého baru před tréninkem mládeže


„Je to navíc i otázka hrdosti a národní integrity,“ rozpovídal se dále Vypil. „Třeba ve spotřebě piva nám už na záda vzdychají Němci. Naštěstí máme pořád kvalitní pijáckou základnu, která má šanci už po devadesáté osmé za sebou obhájit pro Česko zlatou medaili v pivním desetiboji. A hvězdných pivařů – alkoholiků má Česká republika požehnaně. Každá velká osobnost, která v pití piva už něco dokázala, je úspěšná díky každodennímu tréninku. „Je třeba chodit do hospody, ideálně denně, tam odříkat a tvrdě makat. Neexistuje, že už si další pivo nedám a že budu platit. Prostě se musím překonat a dát si ho!“ zdůrazňuje Vypil. Podle něj se mnoho českých alkoholiků dohodlo, že společnými silami budou bombardovat svými dopisy Mezinárodní olympijský výbor, aby na hrách byly i disciplíny v pití piva. Měly by být na zimní nebo na letní? „Je to jedno,“ přikyvuje Vypil. „Pití piva je stejně intenzivní jak v létě, tak v zimě. I kdyby byly hry jarní nebo podzimní, zlaté medaile by patřily Česku. A právě toho se všichni bojí,“ má jasno zase David Uvěřil z agentury bojující proti Fake news. Nedopusťme, aby se českých hochů a žen zmocnily protialkoholické lobby...


Článek je jen ironie a nezakládá se na pravdě

Žádné komentáře:

Okomentovat