Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

středa 10. května 2017

Řeč čísel: MS v ledním hokeji 2017 - Adepti na medaile v nesnázích

Základní skupiny šampionátu jsou více méně v polovině a některé týmy se už začínají utápět v hlubokých problémech – výstavně si zavařili Slováci, kteří ve třech utkáních získali jen tři body – jistě, na čtvrté místo ve skupině, které zajišťuje účast ve čtvrtfinále, ztrácejí jen bod, ale v cestě za smazáním tohoto manka jim budou stát už jen ti, kteří si na led nejezdí jen zabruslit – domácí Němci, Rusové, Američané a nakonec i Švédové. Když k tomu připočteme i fakt, že jsou Slováci nejvíce vylučovaným souborem letošní akce (průměrný čas v oslabení na zápas 17:40), mají naši východní bratři na problém zaděláno. A to samozřejmě nepřivírám oči nad hrubkami rozhodčích, které Slováky v některých střetnutích patrně poškodily. Buďme ale realisté - slovenské výkony jsou zatím spíše černobílé než-li barevné.

Finské pohasnutí
V dosti podobné situaci jsou i Finové, jejichž výkony mají k loňskému stříbrnému odlesku po čertech daleko. Chuť i postavení v tabulce si však mohou napravit v duelu se Slovinskem, pak nastoupí na Nory, Švýcary a v závěru si to rozdají s Kanadou, se kterou se ztracené body budou dohánět těžko.

Lotyšský magnet na body
Jako lehké překvapení turnaje se mohou jevit Lotyši. Po třech zápasech plný počet bodů, první místo v tabulce, lépe by to snad ani nešlo. Zdá se, že v zápasech se Švédskem, USA, Ruskem a Německem jim bude stačit urvat skromně nějaký bod navíc a jsou v play off.
Stav v základních skupinách, zdroj: www.iihf.com

Ruské válcovny
V aktuálním pohledu na žebříčky týmových statistik se blýskají Rusové, kteří po třech utkáních vévodí střelecké efektivitě – 17,82 % jejich pokusů přepsalo skóre (Češi na osmém místě s 10,19 %).
Tabulka střelecké úspěšnosti, zdroj: www.iihf.com

Pouze na návštěvě
Nevím jak vám, ale mě se zdá, když se dívám na zápasy našich borců a slyším skandování „kdo neskáče, není Čech,“ že jsme doma nebo v sousední zemi. Průměrná návštěva na český národní tým v Paříži je 7 860 diváků na zápas, v pořadí jsme až jedenáctí – takže jsme hosté se vším všudy. Zajímavé je, že Francouzi jsou se svým průměrem 8 691 až osmí, přitom aréna ve francouzské metropoli rozhodně není žádným suterénem pro táborový kroužek.
Tabulka průměrné návštěvnosti týmů, zdroj: www.iihf.com


Nebo si přečti více článků na téma sport.

Žádné komentáře:

Okomentovat