Mrkněte na e-knihy, které jsem napsal. Kupte si je za DOBROVOLNOU CENU

úterý 18. července 2017

I ty můžeš být vydavatelem – vydávej se sám a buď pánem svých knih

Tradice papírových knih přináší něco magického – vůni každého listu. Samozřejmě nemám nic proti papírovým verzím, sám je občas s radostí čtu, ale v poslední době jsem si poměrně dost oblíbil knihy elektronické. Je zbytečné je vyzvedávat k nebesům nebo jimi naopak opovrhovat, protože každý má rád něco jiného. Ono, krásně už na mém webu zhodnotil výhody e-knih Martin Koláček ve svém rozhovoru. Každopádně pro mě – a možná řadu z vás, kteří píší do šuplíku, otevírají e-knihy jisté možnosti, kterých by byla škoda nevyužít…
Obrázek mé e-knihy Nataša (vypůjčeno z 5minutsknihou.blogspot.cz )




Možnost se ukázat
Tak především – ten kdo chce – může vzít pár svých souborů, vytvořit obálku, udělat korekturu a vydat prostou elektronickou knihu. Nabízí se několik variant. Já jsem svou první publikaci Nataša vydal u společnosti Mafra – ti o Natašu projevili zájem a celkem se prodávala. V době, kdy mi s nimi končila smlouva, jsem zároveň dokončoval práce na své nové knížce První poločas. Já už jsem věděl, že s vydavatelstvím pro teď pokračovat nechci a spíše bych raději šel svou cestou.
Katalog mých e-knih, které si můžete stáhnout

Na vlastní triko
Vydat digitální publikaci není nic složitého – buď uzavřete smlouvu s nějakou společností, nebo si knihu umístíte na svůj web či někam na uložiště. Zde se ale rýsuje jistá nevýhoda. Jeden člověk mi napsal, že právě viděl reklamy na Natašu – ano, taky jsem je viděl – obstarával to vydavatel. Pokud půjdete svou cestou, nikdo vás propagovat už nebude.
Je i možnost přispět kartou, ale tuto možnost nikdo nevyužívá - dominují platby převodem
V mém systému to funguje velice jednoduše; na webu www.matson2.webnode.cz si aktuálně můžete vybrat mezi dvěma knížkami – Natašou a Prvním poločasem. Po zvolení přejdete na stránku s kratičkým formulářem, kde vyplníte své jméno, příjmení a emailovou adresu – pro statistické účely a děkovný email. Každý čtenář má možnost zaplatit, ale to klidně může vynechat.
Jednoduchý formulář, po jehož vyplnění stahujete četbu

Zaplať, ale jen pokud se ti knížka líbí

Takto bych si to přál, aby to bylo. Nejsem nadšený z plateb, které si nezasloužím. Jsem raději, když čtenář využije čísla účtu v publikaci, ale až po jejím přečtení. Než jsem si tento způsob spustil, zjistil jsem právní a technické aspekty. Jestli vás zajímají, napište si o ně. Třeba sepíšu článek, který poradí více lidem, aby si mohli prodávat své e-knihy zcela podle sebe a být vlastním pánem svých e-knih…



Žádné komentáře:

Okomentovat